tjuvtitt




Införskaffade en perfekt liten julfestklänning idag från Carin Wester i ljuvligaste senapsgula färgen som ska bäras på jobbets julfest nästa torsdag. Till den hade jag tänkt ha mina oxblodsröda punkarskor bara för att bryta mot den mjuka, väldigt feminima looken som chiffongklänningen ger.

Förutom att prova alla klänningar som finns i hela Carin Wester-butiken (vilket jag, utan att överdriva, verkligen gjorde) har jag promenerat på stan med Alice och letat julklappar. Det där med julklappar är ju lite kruxigt. Jag har redan lyckats köpa brors present (en eloge till mig och gärna en applåd följd av hurrarrop för min otroliga framförhållning) men mor och far är inte riktigt lika enkelt. Jag vill ju att det ska bli perfekt på alla sätt och vis - därför har jag ägnat dagen åt att just "leta" och inte köpa julklappar och med det kan jag nog säga att jag vet vad mina kära föräldrar ska få. Det kommer nog bli bra!

Alice och jag tog en fika på Sturekatten också, när vi tyckte att vi hade promenerat tillräckligt för dagen. Här har vi Alice och hennes älskade lilla telefon.



Det var den dagen det. Imorgon ska jag jobba, gymma och dansa. Det är planen i alla fall!

Puss på er

respond


Jag vet att jag sa att jag skulle ändra mitt namn på bloggi idag men jag har verkligen haft fullt upp med plugg hela dagen och på kollektionspresentation med jobbet under kvällen att det helt enkelt inte har funnits någon tid. Jag siktar därför på att ordna detta i slutet av veckan när det åter finns lite tid över i mitt liv.

Det här är alltså lite av vad jag har sysslat med idag.



Nu ska jag krypa till kojs eftersom att jag måste kliva upp tidigt, tidigt för att skissa på en reklamfilmsstoryboard och färdigställa resten av det visuella.

God natt.

första advent




Tiden går alldeles superfasligt fort och det är redan första advent, alltså mindre än fyra veckor kvar till julafton och det måste ju firas, även om det är lite lätt omtumlande att det här året redan börjar närma sig sitt slut. Därför har jag suttit här en stund på förmiddagen och pysslat med en flott liten jullista på spotify (det finns ju faktiskt ingen julstämning utan julmusik). Här kan ni hitta den!

Igår överraskade jag mig själv genom att köpa den första julklappen - jag menar, det var ju trots allt redan dagen INNAN första advent och genom alla år har jag på något underligt höger lyckats hamna i den där panikshoppingen de sista dagarna och bannat mig själv för detta. Men i år ska det tydligen bli annorlunda. Nu när jag har avverkat en kan jag ju lika gärna köra på och köpa alla den här veckan, det vore ju verkligen något!

Och för att vara lite sådär extra julig i år ska jag dessutom hem till fina Nora på första adventsfika i hennes alldeles egna lägenhet (wooohaaa), eller okej, hon bor ju där med sin pojkvän Erik men ändå, de har blivit så vuxna. I alla fall, vi ska dit och dricka glögg, äta pepparkakor och mandariner ikväll och jag kanske kan övertala dem att julpyssla lite också. Vem vet.

Såhär ser listan ut förövrigt för er som inte har spotify.



(och ja, det är helt okej att lyssna på carola och jill johnson på julen, bara s'att ni vet).

Ha en fin första advent kära ni!



det kanske är dags att bli vuxen, eller något


Jag ville egentligen bara berätta för er att jag har beslutat mig för att döpa om bloggen. Det är ingen större förändring egentligen utan jag tänker bara byta ut mitt smeknamn mot mitt riktiga namn (=bort med "nea" och dit med "linnéa"). Anledningen till varför beror egentligen inte på något djupare än att det känns som att det är dags att göra det. Jag har kommit fram till att jag tycker om mitt fullständiga namn.

Detta kommer hända på måndag, bara s'att ni vet.

Puss på er


andra dagen ute bland getterna



Vi vaknade vid 12-tiden efter att jag och norax2 hade sovit tätt, tätt i en dubbelsäng för att hålla värmen. Det var nämligen så att elementet nere i andra stugan hade lagt av under dagen och därför var det alldeles iskallt där vi skulle sova. Vi lyckades få igång elementet men upptäckte att för att elementet skulle kunna vara igång så behövde även taklampan vara tänd. Så, där stod vi, tidigt, tidigt på morgonen i ett iskallt rum med ett element som fungerade enbart om rummet var tänt och skulle försöka sova. Men sova ville vi verkligen så det var bara att klämma ihop oss allihopa i samma säng, behålla raggsockorna på och bygga en provisorisk vägg av flera lager lakan för att minimera ljusinsläppet. Sedan kunde vi sova gott, hela natten lång.

När vi hade vaknat begav vi oss alltså upp till stora stugan, som typ egentligen inte är mycket större än den andra, för att väcka stiga (saga+stina) och göra frukost.


Det fixades eld i kaminen. Bara älskar ljudet och framför allt doften från att elda i kamin, åh.


Och gjordes stor brunch med grapefrukt, lingonbröd, bollnäsfil, müsli, brieost, färskost, pepparkakor, kaffe, te, juice, mandariner, bananer, pannkakor, grädde och sylt. Mums, säger jag bara!


När vi hade suttit ett tag och efter-maten-jäst kände vi att det var dags att komma ut i friska luften lite. En mindre picknickkorg (=cykelkorg som dagen till ära fick agera picknickkorg) med varm chili- och chokladglögg (det ni!) och lite kvarlämnat godis från kvällen innan packades och sedan traskade vi iväg på skogsäventyr.


Stina och sitt nya fasta 35 mm objektiv (jag är inte alls avundsjuk).


"Lunka på, lunka på, vi har långan väg att gå".


"Bro, bro breja, stockar och stenar, alla goda renar, ingen slipper här fram, här fram, förrän hon säger sin kärastes namn. Vaaaad heter han?" (det här med barnvisor som bildförklaring fungerar ju riktigt bra!)


Här kan man ju tro att jag har tagit en liten powernap mitt på bron eller att jag har genomgått ett totalt handlöst plattfall men det är egentligen inte mer spännande än att jag fotograferar tjejerna som poserar på bron. Bildresultatet har ni ju redan sett i ett annat inlägg. Stina är förövrigt den som roade sig med att plåta den här bilden.




Efter att ha passerat bron och klättrat lite över stock och sten tog vi oss äntligen ut till vattnet där vi slog oss ner på klipporna, smuttade på varm glögg och smaskade på russin och mandlar (jag längtar förövrigt väldigt mycket till julen just nu). Tände en liten marsall gjorde vi också, även om det fick kämpas lite för att det blåste så mycket.


Saga.


Oavsett hur mysigt vi än hade det blev vi tillslut lite väl kalla om fötterna och begav oss tillbaka hemåtd är vi värmde oss och drack ännu mera te innan det var dags för mig och nora att åka hem.

Det var allt från den helgen och jag hoppas verkligen att det blir fler liknande helger framöver.

Puss




the dog days are over




Update: Inte tänkte jag på att klippet jag satt och pysslade med häromdagen var privatiserat på youtube och därmed låst för allmänheten att titta på (tack Linnea för påminnelsen). Här har ni alltså det lilla videoklippet!

Puss

let me down










Imorse när jag vaknade och det var alldeles kolsvart ute kröp jag åter ner i sängen efter att ha gjort mitt morgonkaffe och tittade på "The edge of love" som utspelar sig under det krigsdrabbade 40-talet. Jag blev så hänförd av Keira Knightley och Sienna Millers skönhet att jag inte kunde annat än låta dagens make inspireras av 40-talet.

Nu måste jag skynda ut och plåta innan ljuset försvinner helt.

Puss

en helg utanför staden




I helgen var vi som sagt ute på Sagas landställe och jag tycker vi kikar igenom helgen ännu lite bättre. Det första vi var tvungna att göra efter att vi hade kommit fram och förflyttat alla matvaror från bilen till kylen var att koka kaffe. Det går ju bara att vara utan kaffe ett visst antal timmar och jag hade överskridit det timtalet sedan länge, och det går ju bara inte.



Ljuset utanför var hänförande och Nora passade på att knäppa lite bilder med min kamera medan jag och andra Nora, aka Schlöö, pysslade i köket.


Det var otroligt kyligt i lilla stugan så Saga påbörjade eldningsarbetet i kaminen. Här är hon i sin Stadsteatern hoodie som hon tycker om så mycket, Saga jobbar ju där, gör passningar och fixar ljus och sådant där viktigt, utifall att ni inte redan visste det.


Vardagsrummet som tydligen hade fått sig ett litet ansiktslyft med nya överdrag till möblerna.




Familjen Carlsson är kända för att samla på teburkar och här är en liten del av samlingen som har fått förflyttas hemifrån till landet på grund av platsbrist.


Helt plötsligt var det mörkt ute och eftersom att jag hade varit vaken sedan 05.45 samma morgon kunde jag inte annat än tro att det var läggdags.


Men det gick ju inte för klockan var typ bara fyra så vi tände ljus, planerade fester och bakade istället.


Saga.


Vad bakade vi då? Jo, något så smaskigt som chokladcheesecake.


Såhär fin blev den. Precis när vi hade hällt upp vinet och påbörjade matlagningen ringde Stina och berättade att hon hade kollat fel på bussarna och inte skulle kunna komma ut till Koholma med kollektivtrafiken. Det var tur att hon ringde precis just då, när jag inte hade hunnit smaka på vinet ännu. Det var bara för mig och Saga att hoppa in i bilen och åka och hämta Stina i Norrtälje.


När vi kom tillbaka var maten färdig, omnomnom. Tyvärr blev det ingen bild på den, men ni får en på elden istället.


Efter maten var det dags att spela spel. Vi började med "Med andra ord" och det är så fruktansvärt kul! Vi spelade flera omgångar så nästan alla fick möjlighet att vara i det vinnande laget.


När vi tröttnat på att förklara ord gick vi istället till att gissa människor i "Galenpanna".


Någon gång mitt i natten blev alla väldigt trötta och vi gick och lade oss. Men vi hade en dag imorgon också som ni ska få berättat för er i ett annat inlägg.

Bild 1-7 är plåtade av Nora, redigerade av mig.
Bild 11, 13, 14, 15 är Stinas.

Puss

god morgon


Jag blir lite sorgsen varje gång jag tänker på att jag missade florence + machines spelning.
Men jag tycker vi lyssnar på dem ändå för de är ju så himlans bra.



Nu ska jag ut på en morgonpromenad efter morgonkaffet. Ska ju försöka få tillbaka lite form på kroppen är det ju tänkt.

Puss!

black and white with a touch of blood










Idag går jag till jobbet i vit skjorta med avklippt ärm, vida kostymbyxor med slits, oxblodsröda punkardojor och en lång mintgrön kofta. Allt från Acne.

Puss

my heart is beating like a jungle drum
























I lördags flydde jag och mina finaste storstadens kaos för det stilla lugnet ute på landet där vi spenderade natten. Vi åt god mat, drack vin, lyssnade på julmusik, spelade spel, sjöng högt i kör, promenerade, premiärdrack glögg med chili- och chokladsmak, tittade på film, såg en säl, gladdes åt Stinas nya objektiv och bestämde att sådana här små miniresor bort från staden måste hända oftare.

Det är bara 34 dagar kvar till julafton också. Inte alls mycket!






<3








Min favorit Hedi Slimane håller just nu, i denna stund, en utställning på MOCA Pacific Design Center i Los Angeles och jag dör lite för att jag inte kan få kika på alla hans bilder. Jag får helt enkelt nöja mig med det cybervärlden kan erbjuda även fast det smärtar lite i hjärtat.

(någon som har en flygbiljett till Los Angeles över? någon?)



morgon

åh, blev nog lite kär i alla pojkarna i den här videon och ännu lite mer i Justin Wu.


onsdagsflickan och jag



Classic Tea Room visade sig vara stängt när jag kom dit men istället för att hänga läpp (okej, läppen hängde väl litegrann kanske) så traskade jag 100 meter bort till Balzac som inte är fy skam det heller! Där får man till exempel kaffe i sådan där fin liten kaffebryggare som man måste pressa ner kaffet i botten med hjälp av en press. Då kan man bestämma själv hur länge kaffet ska dra liksom, grymt bra.


Där satt jag och skrev och skrev tills jag tröttnade på det och drog fram ritblocket istället.


Jag kluttade mig en onsdagsflicka lite snabbt, men även lite mönster som ni får se någon annan dag.


Den här bilden har egentligen ingenting med fikastunden att göra men tyckte den var värd att visa ändå. Knäppte den på vägen hem från frisören, himlen var ju så tjusigt färggrann att jag inte kunde låta bli.

Puss



faceless







Nu är mitt hår nyfärgat, klippt och fint igen. Tummen upp på det!


...




Inge kaffe = låååååångsam och trött nea. Har inte kommit iväg hemifrån än (observera att klockan är 10.42) och det blir nog inge fotografiska för den delen heller, kaffebegäret är för stort, måste. ha. kaffe. nu.

Sätter mig på Classic Tea Room istället. Bara s'att ni vet.


all the people rushing by but I don't know why



Bild från igår.

Jag sitter med frukosten i magen och sippar på te iklädd alla kläder jag har kunnat tänkas hitta i hela lägenheten (det är fruktansvärt kallt) med lite Jose Gonzales i lurarna. Föga förvånad, måste jag säga att jag är, över att jag vaknade så pass sent som jag gjorde, det var inte alls med i min eminenta dagsplanering men det är bara att skriva om den - det sköna med att vara ledig.

Min dag ser alltså ut såhär:

10.00 - Fotografiska, dricka kaffe, redigera bilder, skriva på lite idéer, ringa viktiga samtal och plugga.
12.00 - Besöka Dansmuséet och inspireras.
14.00 - Bli fin i håret på Urban by Björn Axén.
18.20 - balettklass.
19.50 - balettklass nummer två.


Puss




11/11/15


I dag var min tredje lediga dag från jobbet och ett tristesskli hade redan etablerats i min kropp så jag kände att det var dags att klia tillbaka efter att inte ha gjort någonting i två dagar. Detta inleddes med en fika tillsammans med finaste Minda på stammisstället Mellqvists och vi pratade om hur fort det har gått sedan studenten och att tiden ihärdigt verkar accellerera snabbare ocn snabbare men också om hur bra allting är precis just nu.


När vi var färdigfikade och hade kramats hejdå åkte jag till t-centralen för att ta mig ner till det blåa där jag så sällan är.


Jag skulle nämligen hoppa på tåget som går mot Kungsträdgården eftersom att det var närmaste stationen till min slutdestination.


Kungsträdgårdens tunnelbana ser ut lite att vara hämtad från Alice i Underlandet med schackrutsgolvet och valvbågarna. Egentligen är det synd att jag åker blåa linjen så sällan för den har utan tvekan de finaste stationerna i Stockholm.


Schackrutsgolv alltså, åh.


Såhär vacker var himlen när jag kom upp ur tunnelbanan. Den såg ut som en målning hämtad från självaste William Turners bildsamling vilket passade himlans bra till eftermiddagens ändamål.








Så småningom började jag frysa där jag stod vid vattnet med kameran riktad upp i himlen och bestämde mig för att promenera vidare. Över skeppsholmsbron skulle jag!


Jag skulle ju nämligen hit, till Moderna Museet, för att titta på den aktuella utställningen med Monet, Turner och Twombly för att insupa inspiration och njuta av vacker konst.





Ja, det var den dagen. Inspirationsboostad, glädjefylld och tokig går jag vidare och ser fram emot morgondagen.

Puss

if I could




casual cozy




Efter att ha tagit igen nattens förlorade sömn har jag nu dragit på mig myströjan för att gå och möta en nyfunnen men kär vän på Mellqvist och dricka eftermiddagskaffe. Det är nästan helt mörkt ute och jag måste säga att jag gillar det. Helt plötsligt kommer raggsockorna, kashmirtröjorna och halsdukarna till sin rätt.

Puss


tusen gånger om




När jag inte kan sova pillar jag med annat, som att läsa Oscar Wilde eller klottra i anteckningsboken.


hej


Ni kan ju följa mig på Instagram nu också. Jag tackar aldrig nej till trevligt tidsfördriv och inspirationsöverflöd. Sök på neasennerholt om ni vill hitta mig och mina bilder.



Puss

fight you right back






Helklädd i Acne från topp till tå spatserar jag gatorna i dag på min lediga dag. Knyter nävarna, slår tillbaka, dominerar.

Nu ska jag iväg och fira pappsen, det är ju trots allt fars dag.


nytt i skohyllan


Säg hej till mina nya punkarvänner, Avalanche och Avalanche.





fredag







oh how fun





Idag har jag min bästa t-shirt, midjehöga mörkblå jeans, långa stickade koftan och kängor på fossingarna, allt från acne.

Det har varit massa jobb senaste tiden därför har det varit dåligt med uppdateringar, bara s'att ni vet. Ja, och nu ska jag till jobbet igen.

Puss

volym två: med stompa och ståt


Igår var det ju dags för min älskade lillebror att fylla vuxet och det var ju självklart ett måste att fira, vilket vi gjorde, länge och väl på Nobis hotels restaurang Caina.



Det första vi var tvungna att göra efter att ha "hej-vad-härligt-och-se-dig-kramat" alla medverkade var att beställa in en flaska fint italienskt mousserande, vilket vi förövrigt fick höra var det italienska svaret på champange, och grattisskåla. Om det smakade bra? Oh ja!


Ca'del Bosco heter den ifall ni undrar.


Lite menykik blev det allt och vår servitris föreslog att hon skulle plocka ihop antipasti och primi så kunde vi bara fokusera på varmrätten. Det tyckte vi lät alldeles utmärkt så det gjorde vi! Jag ville egentligen ha vaktel med rotfrukter och tryffelsky men då den tillagades med grädde på något vis fick jag helt enkelt ta något annat, så det blev gnocchi med riktig italiensk tomatsås. Inte helt fel det heller!


Felix tittade också länge och noga. När alla hade bestämt sig och beställt sina maträtter börjades det sakta men säkert öppnas lite presenter då det kliade i alla nyfikna fingrar.


Isaac fick en hel del litteratur och bland annat en bok om herrklädstilar med urtjusiga Cary Grant på framsidan. Den ville alla bläddra i samtidigt och det oo:ades och aah:ades över det vackra kläderna och stiliga karlarna.


Sedan kom förrätten och alla hungriga magar högg in på charkbrickan...


...och pastan...


..förutom jag som åt ruccola- och tomatsallad med massa olivolja, nam nam.


Risotto fick vi också, med svamp och parmesanskum.


Mamma.


Efter att alla hade stillat sin hunger litegrann med förrätten tyckte jag att Isaac skulle öppna min present så det gjorde han. Jag hade köpt honom ett par svarta lädersneakers med snakeskin-detaljer från Acne som jag hade slagit in med ekbrunt papper.


Vi satt kvar på Nobis till efter tolv på natten, drack vin, skrattade högst i hela restaurangen och diskuterade alltifrån barnafödande till wordfeud innan vi tillsist insåg att det kanske var dags att bege oss hemåt eftersom att alla unga skulle jobba dagen efter.

Det var allt för den kvällen och just nu är bror ute och busar sin första natt som 18-åring. Jag hoppas han har riktigt roligt!





och vi hurrar och jublar hela natten lång


Igår fyllde min fantastiska lillebror hela 18 år vilket vi firade lugnt och intimt med de allra närmaste till Isaacs förfrågan. Ikväll när jag kommer hem från jobbet dyker de upp lite inlägg om kvällen, så länge får ni nöja er med en bild jag knäppte igår på bror.



Puss

nästan naken




Dagens look: Självtorkat hår, markerade ögonbryn, osminkade ögonfransar, naturliga läppar, vit skjorta, stickad brun kofta och blåa midjehöga jeans (alla kläder från acne). Det känns väldigt ovant att vara så ofixad men jag håller på och vänjer mig vid looken för jag tycker det är så väldans fint egentligen.

Nu ska jag till jobbet.

Puss


kameradeppen


Jag har inte haft tid eller möjlighet att umgås med min bästaste kameravän på väldigt länge. Min lilla canonbebis har legat orörd i bokhyllan i över en vecka nu och det svider lite i mitt fotohjärta varje gång jag ser den. Jag måste se till att få tid att göra någonting kul med den snart. Jag har ju faktiskt en idé på en bild som jag vill göra.

Men eftersom att det är bildbrist hos mig så tycker jag att vi kollar på lite fina flickr-bilder istället och försöker hitta lite inspiration.









klicka på bilderna för källor.



out on the countryside


Igår var jag ledig och hade en riktig slappardag hemma som egentligen bara bestod av att spela blues högt ur högtalarna och samtidigt sjunga med, läsa bloggar, sova och dricka te i mängder. Men efter att ha varit hemma lite väl länge fick jag myror i benen och bestämde mig för att gå ut på en riktig långpromenad i det fina vädret.

Medan jag var ute kunde jag inte låta bli att plåta lite, även om jag bara hade med mig min taskiga mobilkamera men det blev förvånansvärt bra faktiskt, självklart med lite redigering efteråt då.



Det här är faktiskt ägor från min gamla grundskola. Det såg ut lite som barnen i bullerbyn med röda hus med vita knutar, en liten ladugård med djur och gamla trästaket vilket var en otroligt fin kontrast till skolans toppmoderna mediaprofil.






Det blev en underbar tvåtimmarsrunda och när jag kom hem var det bara att hoppa in i duschen och göra iordning sig för att sticka in till stan. Det blev en fika med bästa Katja och sedan kollektionspresentation med jobbet på huvudkontoret. Vårkollektionen är fantastisk och nu vet jag definitivt vad jag ska önska mig i julklapp och födelsedagspresent hehe.

Nu ska jag äta färdigt min frukost och sedan göra lite jobbsaker.

Pussen!

RSS 2.0