tillbaka till tiden då vi föddes


I går blev jag tipsad om en gammal 90-talshiphopgrupp som kallade sig A Tribe Called Quest och jag blev genast förälskad i det sköna 90-talssoundet, men det som ändå främst stal min fascination var de utmärkande musikvideorna, framför allt den till låten Electric Relaxation. Fotot i videon är otroligt skickligt gjort och jag blev stormförtjust i ansiktsbilderna som dyker upp då och då. Strukturen är dessutom mycket intresseväckande och besitter någon slags mjuk följsamhet som går perfekt ihop till ljuden i musiken. Jag tycker att den avskalade enkelheten verkligen är någonting att inspireras av.

Ta en titt vet jag!




hur var det nu igen?

Vi har haft grillkväll hemma hos min kära mamma med goda vänner, gott vin och massvis med mat. Det skulle med lätthet kunna beskrivas som ett riktigt mäktigt oregelrätt frosseri av det grövsta slaget. Jag har bokstavligt talat svårt att andas och väntar just nu på att den riktiga paltkoman ska kicka in. Det kommer bli riktigt tungt att ta sig upp ur sängen imorgon, jag känner det redan nu, men 07.00 ringer klockan. Då är det minsann dags att släpa sig ur sängen, snöra på löparskorna och sticka ut i spåret. Förhoppningsvis hinner jag med ett träningspass efter jobbet imorgon kväll också, det skulle sitta fint efter all den här maten jag har tryckt i mig.

Jag har dessutom blivit erbjuden fast anställning på nya jobbet i dag. Det gjorde mig mycket glad!

Men vi hörs. Nu ska jag återgå till att ligga i hängmattan med den pulserande magen i vädret.

Puss

det är såhär det känns


xpl3mO on Make A Gif, Animated Gifs

Imorgon är det första dagen på mitt nya jobb och livet känns helt rätt just nu. Jag älskar känslan. Vill hålla kvar på den förevigt och vill att ni ska uppleva den med. Jag hoppas jag kan smitta av mig lite!

Puss på er fina!


ett efterlängtat återseende och där vi alltid är


Igår kom solen fram och vi bestämde oss för att vi behövde fly hemmet. Jag hoppade därför i shortsen, slängde på mig skorna och så åkte jag och mamma in till stan för lite mor-och-dotter-tid. Vi promenerade runt i lite affärer men fastnade på COS där jag fick med mig en mycket tjusig och även lite spexig marinblå kjol ifrån. Jag plöjde igenom flera Acne-butiker och glädjes av höstkollektionerna som börjar trilla in. Hittade nog världens mest perfekta kofta med det mjukaste tyget och den finaste färgen. Tyvärr kunde inte den följa med hem i går men nu står den på min "handla-till-hösten-lista" och jag kan knappt bärga mig tills den hänger i min garderob.

Efter en ljuvlig lunch på Nobis svängde vi in på Malene Birger där vi fastnade vid kappavdelningen. Om det är något som jag är beroende av i klädväg så är det kappor. Jag kan aldrig få nog av höstkappor och skulle med lätthet kunna ägna mig en hel dag åt att prova kappor utan att tröttna. På Malene Birger hittade jag skönheten på bilden nedan. Jag är så förälskad i de skarpa axlarna, den höga kragen och de betselinspirerade spännena. 


När vi var färdiga in till stan åkte jag hem för att inse att det var dags för mig att bege mig in till stan igen. Fina Alice som precis har varit ute och rest runt i Europa med en omgjord kollektivtrafikbuss har nyligen kommit hem och det måste ju firas!


Här har vi Alice och i bakgrunden står Nora.


Oreos, jordgubbar och champange plockades fram. Enkelt, men så himlans gott. Efter en stund kom Stina och det var dags att bege sig dit vid alltid är.


Trädgården. Jag har till och med en egen Trädgården-mapp i datorn för alla bilder som jag knäpper där. Jag vet inte om det är tragiskt eller lite coolt, jag försöker inbilla mig det senare.


Det var gratiskväll och Nina Persson hade spelat precis innan vi kom dit och därför var det packat med människor. I luften hängde det rislampor och vi var väldigt peppade!


Vi hejade på Saga när hon dök upp med sin back lite då och då.


Sedan var Nora och Alice tvungna att gå för att de skulle jobba dagen efter men Stina och jag stannade kvar några timmar till och pratade om alla viktiga men spännande beslut som måste fattas om hösten.



Sedan blev klockan ett och vi var tvungna att åka hem. Det var en riktigt bra dag.

Bilder: 1-7 är mina, 8 och 9 är Stina.
Redigering: Av mig.




precis sådär lagom tisdagsenkelt


Svidade om från myskläderna till en vit t-shirt, bästa lädershortsen, fjäderörhänge, klocka och armband för att bege mig in till stan och träffa min favoritperson. Hon åker till Emmaboda imorgonbitti och det är väldigt viktigt att vi får ses innan hon gör det. Att inte ses på en vecka tycker vi nämligen ska undvikas till varje pris.




Ha en mysig tisdagskväll så hörs vi imorgon.

Puss



fint som tusan






Fina tatueringar gör mig alltid lite extra glad i själen, i dag hittar vi allt sådant här. Det är bästa stället att hitta tjusiga tatueringar på.


vår vardagliga besökare



Foto och redigering av mig.

Det här är vår grannhund Smirre som spenderar alltmer tid hemma hos oss sedan de skaffade barn. Förutom att han hårar massor så är det riktigt mysigt.

puss

J7GWbc on Make A Gif, Animated Gifs

när det regnar


Jag har satt ihop en lista på saker man kan göra för att inte bli deppig när vädret är alltför blött och solen är alldeles för långt borta.

1. Väck dina gamla språkkunskaper eller lär dig ett nytt språk, det är ett mycket bra sätt att underhålla sig på. Speciellt skönt är det om du utelämnar prestigen och bara gör det för din egen skull. För mig har det blivit franskan som får avdammas.




2. Passa på att ha tv-seriemaraton. Det finns inget bättre sätt att avverka en serie på än att sträcktitta över några dagar. Tips på serier: Tell me you love me, Californication, Twin Peaks, Hung, Sex and The city, Glee, Damages och Mad Men.

3. Gör en dream board. Plocka fram sax, lim, ett tjockare A3-papper, gamla tidningar och pennor i massa olika färger. Klippa och klistra ihop dina drömmar och mål på ett papper, skriv dit små peppande texter till dig själv och njut över vetskapen om att du kan göra allt i världen.


4. Drick massa te. En riktigt god kopp te förgyller vilken tråkig stund som helst.

5. Sätt på dig myskläderna och kryp ner i soffan framför en riktigt bra film. Förslagsvis en gammal fin Disney-film som Lejonkungen, Aladdin, Skönheten och Odjuret eller Ringaren i Notre Dame eller något franskt som Amelie från Montmartre.

6. Passa på att börja läs den där boken som du köpte för så länge sedan men aldrig tagit dig tid att läsa. Jag läser just nu Igelkottens elegans av Muriel Barbery. Det är en mycket enkel historia om en gammal portvakterska och en tolvårig flicka men rymmer ändå filosofiska och intellektuella perspektiv på livet samt ett mycket tilltalande och korrekt språk. Här nedan kan ni läsa lite utdrag:




7. Göra en ny spotifylista eller gör som jag och låna någon annans. Just nu lyssnar jag på Sandra Beijers Disney-lista. Här har ni den. Om ni inte vill lyssna på Disney kan jag tipsa om det här albumet istället, jag tycker det passar alldeles utmärkt till regniga dagar.

8. Klicka runt på internet och leta efter nya spännande bloggar. Ett tips är att kolla på de bloggar som dina favoritbloggar länkar och sedan kolla deras länkar. Då brukar man kunna hitta något nytt spännande som man gillar.

9. Träna. Det är alldeles perfekt att yoga eller gå till gymmet när det är regnruskigt ute och man inte riktigt vet vart all energi ska gå åt någonstans.

10. Ta den där lilla drömmen om att lära sig rita på allvar och sätta sig med ett skissblock och favoritpennan framför youtube för att snappa åt sig alla tips från alla tutorials man kan hitta.

11. Redigera bilder. Det är så lätt att sådant glöms bort när solen skiner och vädret lockar med nya äventyr. Därför är det alldeles utmärkt att göra det dagar som denna.

12. Sätt på bra musik, ta fram en svart sopsäck och rensa garderoben. Det finns nästan inget bättre än att städa ur den överfyllda garderoben, torka hyllorna, vika ihop allt snyggt och prydligt och arrangera hängkläderna i färgordning. Det är så trevligt att

13. Skriva en novell. För mig brukar kreativiteten göra sig än mer påmind varje gång det är dåligt väder ute. Det blir som en motreaktion på begränsningarna som vädret brukar ta med sig vilket man kan använda till att välja ut sina favoritord och skriva ner dem på papper i en historia om unga män med busigt hår och frasig skäggstubb eller voltande hjärtan.

14. Om du bor med någon annan - pojkvän, flickvän, mamma, pappa, bror, syster - vem som helst, föreslå att ni ska ha massagestund. Tänd upp lite levande ljus, ta fram babyolja och ge varandra en riktigt skön massage.

15. Placera dig i köket och baka något annorlunda som en napoleonbakelse eller varför inte lite chokladtryfflar? Gör sedan lite kaffe och fika med någon du tycker om extra mycket.

16. Och sist men inte minst - starta en blogg! Om du inte redan är aktiv i den här världen mer än att agera läsare kan det kanske är dags att ta ytterligare ett kliv framåt och skaffa sig en egen blogg. Du kanske är en hejare på att berätta roliga historier eller göra fina armband och vill dela med dig av det till andra människor ute på nätet. Tveka inte!

Så, jag hoppas ni har fått några idéer om hur man kan göra tråkiga regniga dagar lite roligare.




ett beslut och en förändring


Jag har bestämt mig för att åter börja skriva på svenska igen trots att min första tanke var att hålla mig till engelskan i den här bloggen. Anledningen till denna förändring är helt enkelt att jag saknar att skriva på mitt modersmål. Trots att jag är väldigt, vad ska man säga, internationellt lagd och mycket positiv till globalisering så är jag egentligen också patriotisk när det kommer till det svenska språket vilket har frammanats än mer tydligt sedan jag överlät mig till det engelska språket i det som är mitt alldeles egna. Oberoende av att jag känner mig tämligen bekväm i det engelska språket i de allra flesta situationer kunde jag inte undvika att uppleva någon slags gnagande känsla av att vara missanpassad, det var inte jag till hundra procent i den här bloggen. Vilket är just det jag vill att det ska vara. Sedan kändes det som att jag gick miste om den språkliga lekfullheten som finns i det svenska språket vilket tyngde ner mig.

Det är just av dem anledningarna som jag har radat upp här ovan vilka förklarar den framtidsoföränderliga förändringen som sker just här och nu i det här inlägget på den här bloggen. Engelskan omvandlas till svenska och jag ger er hela mig.


how to spend this day




authentic mexican tacos 79 kr



Last night I went to the perfect summer hang out Trädgården for the second time this week. I never get tired of it.


I was there with one of my favourite persons.


A very good thing about Trädgården is that if you in some mysterious way get bored (not likely really) you can always entertain yourself by reading the messages that adorn the walls.


Or take pictures of the tapes, or play table tennis for that matter!



Something to think about.




And that was it from our friday night.

stina



Pic: Saga
Editing: Me

She's easily one of the best photo subjects I know. I'll show you my work as soon as I've finished editing.

behind the scenes




Teaser pic from today's photoshoot taken by Saga while I was in action shooting Stina.
The editing is done by me.


a friend visiting


I went to Fotografiska for the second time this week (I know, I hang out there too much) with a new friend of mine. It's such a great place for inspiration and Mapplethorpe's exhibition is really something. If you have the opportunity to go there you really should! Mapplethorpe's pictures are ingenious composed and the lightning, especially in his still lifes are so carefully and perfectly done. He possessed the skill to make the most trivial things such as strawberry's and lettuce look interesting and simultaneously dicrease the sexual tentions of bared genitals in other pictures. That really amazes me.



The picture is from our monday visit at Fotografiska taken by Saga.

garden party


Yesterday night I went to "Trädgården", an outdoor night club and restaurant at Södermalm in Stockholm, with these three girls and Stina.




Stina just bought a new flash for her new camera and had to try it. I love it! Have to by one my own.


Here I am. A bit too excited perhaps.


I had rainbowsalmon and potatos for dinner. It was so good! Food orgasm for real.




Stina was wearing here new nude shoes and turqoise nails. It looked really good to her fresh Thailand-tanned skin.


After finishing our dinner we joined the party. It was perfectly crowded!


Some of us had some more beer.


Eskimoe kiss.




On our way home Stina decided to take some photos of me.




A man came by and wanted to join me, so I let him. And that was the end of this wonderful evening.

I borrowed the pictures from Stina since I forgot my camera at home.




"say I'm a bird"


sweetest hello




This is like one of the best things I've seen. It's just such a beautiful idea to carry around cards like this, especially if being single (as I am). I think I will create a couple of my own that I always can carry around in my bag.

The picture is found here.


stiga


Today I'm meeting these two beautiful people at Fotografiska to have a look at Mapplethorne's new exhibition and afterwards having coffee while enjoying one of the best views in Stockholm.





today we celebrate womanhood



Source: Jak&Jil.

Click on the pic.


happy feet




Going out for my normal morning walk. It's really one of the best times of each day.

Picture: Here.

four versions of nuns


Today I was showed a photo app called "Photo Effect Studio Lite" and I had to try it since my photoshop is not yet installed in my new computer and I'm pretty tired of iPhoto. It is a very simple editing program with lots of effects, frames and vignettes ready to be applied on your pics. It's great if being lazy and still want to make your pics a little bit more interesting than the original.

Well, on the pictures below you can see some of the effects that are availible.







white kitten

8dbX_I on Make A Gif, Animated Gifs

Cute white baby cat living in the same hotel as we did in Italy. It really melted our hearts with its big blue eyes and soft paws.



it is spelled with four letters







We were having ice cream on the Amalfi square as a newly wedded couple stole everybody's attention as they suddenly entered the place. Smiles appeared everywhere and cameras were quickly flashing from all directions. There is surely something rather special with wedding couples and public spaces. They spread a sort of happiness amongst people around, especially this night in this small town in Italy.


italia:amalfi coast


Figured I would work through my photo library from Italy and share some pics with you. Here's a couple of them, exclusively from the Amalfi coast, unedited though but hopefully at least slightly entertaining anyway.










hello and bye bye


I've been very absent these two last weeks (sorry for that) but I've been so busy enjoying dancing and spending time with my friends that I didn't even think about writing, or actually, that's not entirely true since I have been thinking about it, although that's only how far I've gotten. Anyway, today is my last day here, if you wonder what "here" means it's the island Gotland where I've been staying the last two weeks. Linnea and I are leaving 14.35 from the harbour and it's very emotional to be honest. These two weeks have been more than amazing and I'm sad we've already reached the end of it, but on the other hand it's going to be quite nice to come back home. I just wish I could bring all the dance and new friends with me, but unfortunately that's not possible. Though, I have my relocation to Tel Aviv to look forward too, this time it wont take a year before I can practice Gaga (has nothing to do with Lady Gaga) again and that's a great consolation!

This could easily become a very massive post with lots of emotions running wild so I guess it would be the best to just stop here, both for my own sake and your's. I would probaly start crying if continuing writing and I don't think that's the best thing to do right here, I might frighten the other girls staying in the same room as me. Another reason for ending it so abruptly is that I really have to pack my things. I've actually managed to keep them within an area of one square metre around my enormous suitcase but it's just a complete mess with sweathy dance wear all over the place. Interesting facts, right? I'll write something more detailed about this journey later tonight. Prepare for a long text.

I wish you a wonderful day.

Lots of love
Nea

after six litres of wine


A couple of weeks ago three friends of mine and I acted greece goddesses on the death day of Alexander the Great at the club Slakthuset (=Slaughterhouse) here in Stockholm. I just received a video from that night made by Frida - a most talented video artist, btw - and thought I should share it with you. I must say the result was surprisingly good! Hopefully I can get some pictures from her as well.

Installation at Slakthuset, Stockholm. from frida vega salomonsson on Vimeo.


update from the island


My feet hurt badly and I'm tired enough to be able to fall asleep right here, while writing but despite that my day has been more than amazing! There's no words that can explain my feelings of being able to dance like this again. Well, I'm just about to go to bed but thought I would post one clip for you that can create some idea of what I'm doing everyday the two upcoming weeks, so here you go!



chanel II


I'm probably sitting on the boat to Gotland right now in a weird sleeping position, exhausted from
the lack of sleep (I had to re-pack my things in the middle of the night since I realized my stupidity
of have taken to small suitcases instead of the big one. Well, anyway, talking about suitcases was not
the purpose of this post, my thought was to show show you some more pictures from the opening
party at Fotografiska. So let's do that instead, enjoy!


Ingela Klemetz-Farago and Peter Farago.





Love this dress. It's apparantly from the website Modekungen.se (I had to ask). Hopefully it will still
be in stock when I'm home again.






I received quit many positive comments on my shoes that day. Thanks! Mine is the white with
wooden heel, unfortunately they are still killing my feet with blisters... But they make up to it by being
beautiful.



Stylish as usual.



Beautiful Ingmari Lamy was there.


As mentioned earlier we left with a little Chanel gift. I surprised my best friend by giving it to
her since I already had the same fragrance at home. She became super happy and so did I!

Thank you rodeo for nice pics.

hello friends


I'm going to Gotland for two weeks on a dance camp early tomorrow morning and unfortunately I won't be able to post any pictures on the blog while staying there. It's too bad since I've had surprisingly many visitors the few days I've had this blog and I want you guys to feel entertained while reading and I know how much pics contribute. I'm going to bring my old computer so I'll be able to post some texts and maybe some old pics but none of new ones or upcoming ones.

Just wanted to warn you so you can avoid being irritated or confused by wondering where "the heck" the pictures have disappeared. Anyway, I'm super excited for the upcoming two weeks. It certainly will be wonderful, tough for the body though, since we dance six hours a day, but still amazing.

Now you know. So, bye bye friends. We'll stay in touch as soon as I can!

Love
Nea

making of louis vuitton


I look forward to the f/w colletions that are coming up soon. To satisfy some of my fashion cravings I found this video clip about the making of the Louis Vuitton f/w campaign. I like the exclusive british feeling they've decided to go for this fall combined with the sharpness in the shiney, rough materials and uniform hats that the girls are wearing. It's very appealing.



air-balloons, champange and perfume

As you certainly already is aware of I attended the exhibition opening for the couple Farago-Klemetz-Farago's new book Northern Women in Chanel last night. I went with my dear friend Katja and we celebrated our graduation with pink champange right before we went to Fotografiska. The exibition was beautiful. We were given a Chanel-perfume each as we left, very generous I must say!

Well, this is a little how the night looked like.











On the way home we saw air-balloons and it made me smile. Beautiful, right?

RSS 2.0