snake skin





Kvällen kommer spenderas med middag på Urban Deli, musikal och hejdå-fest och jag har valt att glida runt i skjortklänning från acne, älskade läderbyxorna och kängor.

Puss på er.

glossy




Idag är mina läppar blankt rött dekorerade.

lördag


'



got to love




Det där med att göra musikvideos skulle ju vara något. Väldans vad inspirerad jag blir nu...



fyra ord, fyra bilder och en sanning




jag. älskar. mitt. jobb.



oh my




Status: Svälld, finnig (syns inte på bilden men åh vad sant det är), torr, trött, torr (avsiktlig upprepning) och lite lätt lobotomerad efter nattens brist på sömn.

Jobbet och sent personalmöte kallar. phettmedbra.



ballerina





Idag har jag balettdräkt på mig med finaste ryggen. Jag är komplett förälskad i ballerina-looken (kan ha något att göra med att jag tycker att dans är den vackraste konstformen som finns) så jag vill ha den jämt, jämt, jämt.

Puss

det är ett vuxensyndrom




they seldom seem to smile, i don't know why






Imorgon vankas jobb och middagsbjudning för mina finaste så nu ska jag sova. Bilderna är förresten tagna idag vid lunch innan jag tog mig in till stan för att färdigställa en presentation till tisdagskursen på Berghs. Det där med photobooth i badrummet tycks ha blivit lite av mitt signum, tjohej!

God natt.



en tidig måndagmorgon






Foto (mobilkamera) och redigering av mig.


a man of constant sorrow






Jag har haft en riktigt fin morgon alldeles för mig själv med morgonpromenad, kaffe, god frukost och det här albumet på repeat i högtalarna. Det kommer upp lite bilder från promenaden senare i dag för det var förbluffande vackert ute.

Nu är det dags att åka till jobbet! Ha en fin dag, katching!

Puss

curly







Valde att borsta ut lockarna med en rundborste för att få mjukare kurvor i håret. Det känns lite ovant faktiskt men är ganska så nöjd ändå.

Nu ska jag sticka iväg till jobbet.

Puss

just nu




Jag har inte använt mina värmespolar sedan jag klippte av håret. Det ska bli spännande och se hur det ter sig i mitt korta hår...


baby, you shot me down





Jag har gjort en ny låtlista. Lyssna här och hitta källan till bilden här.





förmiddagspyssel










Fick ett ryck och drog fram alla gamla vattenfärger som jag tillsammans med ritblocket och en kopp kaffe upptog hela köksbordet under förmiddagen. Att få klottra barnsligt med massvis med färg som rinner över pappret och gör det alldeles skrynkligt är något som jag definitivt kommer göra oftare i framtiden. Det är otroligt avslappnande.

Vad har ni gjort den här förmiddagen?

love you more




Klicka på bilden för källa och klicka här för finaste låten.





sneak peak




Är totalt förälskad i mina nya jeans från Acne. Modellen heter Tube och har hög midja och raka ben. Jag är så trött på slim fit-modellen som verkligen har blivit standard i jeansvärlden nuförtiden. Tycker ett rakt eller lätt utsvängt ben ger mycket mer karaktär och en schysstare siluett. Ni ska få se en bättre bild senare för de har bästa blå färgen också!


11.48

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


flickr favs i oktober.










Ni skulle se hur vackert det är utanför mitt fönster just nu. Solen kastar mörka silutter runt de högresta träden på backen medan löven rasslar i vinden och skimrar i ett potpurri av varma brandgula färger. Det nybryggda kaffet smakar extra gott en morgon som denna och jag njuter lite extra av varje sekund jag får den här lediga dagen. Åh, så fint det är.


en vacker illusion


Idag hade jag tänkt dra fram danskläderna som har glidit bak längst in i garderoben, ta mig iväg till danssalen och upptäcka om det finns någon rörelse kvar i kroppen. Tittar lite på den här filmen här nere för att komma i rätt sinnesstämning. Den är så himlans fin.



Erika Janunger kan ni hitta på spotify här.

Puss


No? Seems an awful waste. I mean, with the price of meat what it is, when you get it, if you get it...











Jag har jobbat ett 10 timmars pass i dag och nöjer mig därför med en avslappnad kväll framför Sweeney Todd som just nu går på kanal 9 även fast jag är ledig imorgon. Börjar dessutom känna mig en aning risig och jag vill inte riskera att bli sjuk. Sweeney Todd är lite av en av mina favoriter faktiskt så det är faktiskt en riktig bra torsdagskväll måste jag säga. Lyxar även med lite yoghurtgodis, mumma.

Nu ska jag kolla vidare.

Puss


luxembourgs lejon



Foto och redigering av mig.


metro



Foto och redigering av mig.


jardin du luxembourg II








Det här är absolut bästa stället i Paris för mysiga små picknickar med baguette och mjuk, mjuk brieost, speciellt på kvällskvisten då solen är på väg ner och är sådär riktigt varmt gul. Slottet blir så fantastiskt vackert då.

ps. det är något mycket knasigt med blogg.se så jag har behövt dra ner kvalitén på bilderna massor för att de överhuvudtaget skulle gå att publicera - därav de sjabbiga färgerna.
Jag kan dessutom meddela att det kommer dyka upp lite fler bilder från Paris under dagen medan jag är iväg och jobbar.









obeskrivligt


Jag har börjat samma mening om och om igen säkert tusen gånger nu men hur jag än försöker formulera mig så blir det aldrig rätt. Jag menar, hur ska man beskriva en plötslig våldsam längtan som desperat sliter i varenda liten cell i kroppen och framkallar ett massivt illamående och en tjock klump i halsen som tvingar fram salta tårar, och ändå finns det ingenting som går att göra för kroppen är paralyserad medan cellerna rör sig i tusen kilometer i timmen fram och tillbaka så det känns som att kroppen ska explodera till en massa små bitar vilken sekund som helst, men ändå går det inte att röra på sig, bara låta sig slukas av kaoset och ångesten.

Ungefär så känner jag just nu. Men ändå, någonstans ser jag hopp, jag vet plötsligt vad jag behöver men frustreras av oförmågan att tillfredställa begäret, begäret av att dansa. Åh, jag vet nu, jag vet att jag måste dansa för att överleva, för att må bra, för att vara lycklig, jag vet det nu. Bara det är en liten befrielse och ångesten är plötsligt uthärdlig.

Tänk att jag vet. Efter den till synes förevigt återkommande förvirringen kan jag för första gången på en väldigt lång tid säga att jag vet. Jag vet, jag vet, jag vet! Det känns så fruktansvärt bra.


bästa parkhänget i paris






Jardin du Luxembourg.

Det är något knasigt med blogg.se för jag kan helt plötsligt inte ladda upp färgfoton... Jag får försöka lösa det så får ni alla färgbilder från parken i ett annat inlägg.


ett parispotpurri


Jag är ju sådär ohjälpligt klichéaktigt förälskad i den franska huvudstaden och längtar ständigt och jämt tillbaka dit. Därför tänkte jag bjuda på lite nyredigerade Paris-bilder från min senaste tripp dit och dessutom tipsa lite om några av de bästa ställena.

Vi börjar med Café de la Rotonde. Det är ett mycket gammalt brasserie med den mest romantiskt tidstypiska moulin rouge-inredningen med röd sammet, guld och fransade lampskärmar som går att hitta. Självaste Picasso brukade dessutom sitta och dinera där under sin tid. La Rotonde ligger i Montparnasse i ett hörn vid Carrefour Vavin.



Här på uteserveringen satt jag och läste min bästa bok, The Picture of Dorian Grey, och drack espresso med det härliga stadslivsljudet runtomkring mig medan jag väntade på Vilma. Det var nog en av de finaste stunderna jag haft i Paris någonsin faktiskt.


Om man, som jag, är mycket förtjust i gamla kyrkogårdar, stora fontäner och vackra byggnader men också vill spendera tid i tjusiga butiker är Saint-German-des-Prés (6e arrandessimentet) ett strålande område att hitta allt detta. Här finns även mycket kända caféer som Cafe de Flore och Le Deux Magots. Under 1950-talet var Saint-German-des-Prés bohemkvarteren och såväl konstnärer som författare och filosofer var frekventa besökare.




Bilderna är tagna på Place Saint-Sulpice i 6e.

Mitt absoluta favoritområde i Paris är Marais - jude- och bögkvarteren. Här finns Picassomuséet, världens godaste och billigaste falafel, vackra små torg, kringelikrokgator, coola barer, favoritbutiken Manoush, massvis med bra secondhandbutiker som Free P Star och Vintage Bar och bästaste bokhandeln med kullerstensgolv. Det mesta är även öppet på söndagar här tillskillnad från resten av Paris!


Det går att hitta bröd i form av snoppar.


Moderiktiga människor på språng.


Och stiliga ortodoxa judar med bönelockar och svarta hattar vart än man går.



Så var det med det! Nu ska jag göra färdigt min skoluppgift och skicka in till Mats men Paris-temat fortsätter senare.

Puss

15 minuters klotter



not yours to keep





Ritblocket åkte fram såhär på kvällskvisten. Det är ju lite som terapi faktiskt. Förövrigt så har jag legat i soffan exakt hela dagen, eller ja, om man bortser från de vändor ner och upp till tvättstugan som behövde göras, och jag tror att det behövdes. Nu är jag sådär tillräckligt uttråkad för att fylla morgondagen med massa roligt, bra va?



and so it was said by the greatest of all men

 


the story of harvey milk





Vi alla behöver bli påminda om att det finns hopp ibland.




got to





källa.

att fånga tiden


Dagarna går otroligt fort och jag hänger nästan inte riktigt med i svängarna. Snön lär ligga på marken innan jag har hunnit ropa höst och sedan är det jul och plötsligt pryds den svarta natthimlen med färgglada fyrverkerier och jag firar tjugo år på den här planeten med kalashatt och serpentiner. Det kittlas sådär lite förväntansfullt och skrämmande på samma gång i magen när jag tänker på det, men nog ska det bli bra hörrni, även fast det går så fruktansvärt fort.

Imorgon ska jag jobba ute på Acne Outlet i Barkis (Barkarby) för första gången och det ska bli riktigt roligt! Därför är det nog bäst för mig att gå till sängs nu faktiskt, men jag ska försöka att fånga tiden en stund. Ta tag i varje minut och verkligen njuta av det jag har just nu. Det blir mitt nya uppdrag, är ni med mig?


Bild från imorse innan jag stack till jobbet.

God natt mina hjärtan.



behind the scenes of photobooth


Det har blivit ganska mycket photobooth här i bloggen den senaste tiden och därför tänkte jag ge er en liten bild av mitt eviga posande framför den lilla inbyggda kameran i datorn - det tar ju nämligen ett par bilder innan jag hittar de jag vill publicera på bloggen.

Ja, såhär kan det alltså se ut.

pAqI0X on Make A Gif, Animated Gifs

Puss


showing off my manhood







Idag bär jag vit skjorta, laxrosa smalribbad tröja, svart kavaj med draperingar, kängor och läderbrallor. Jag är helt såld på den maskulina looken, mjukar dock upp den med eyeliner à la 50-talet och lätt rosa läppar. Men nu är det dags att smita till jobbet och prova lite jeans innan jag måste börja jobba på riktigt.

Puss

propert


I dag bär jag nya skjortan som jag köpte igår, en beige tröjklänning, skinnbrallor, kängor och en mörkgrå stickad kofta med bruna inslag i det gråa. Just nu har jag lunchpaus och passar på att dricka en god kopp te för att värma mig lite. Mys!





från den där vackra staden långt långt borta


Här kommer lite bilder från Paris som min bästaste Vilma plåtat. Behöver jag säga att hon är fantastisk?






Foto och redigering av Vilma.


ni vet ju hur mycket jag älskar listor (och historiska filmer med män i uniform)




Imorgon är min första och enda lediga dag inom loppet av 10 dagar och därför har jag en drös med saker som ska fixas nu när det finns tid. Eftersom att jag tycker om effektivitet och struktur har jag satt ihop en liten att-göra-en-ledig-tisdag-lista (<3) med allt det där som måste ordnas. Jag tänkte dela med mig lite av den och samtidigt visa lite bilder från italien, bra va?



- kliva upp 07.30, dricka en kopp kaffe, äta en lätt frukost och sedan bege mig till gymmet för styrketräning och lite kondition.
- åka förbi NK för att handla rengöringsprodukter till mitt ansikte.
- svänga förbi jobbet och leta fram lite bra arbetskläder och eventuellt införskaffa en fin vit skjorta.



- lämna tillbaka en bok på Idrottshögskolan som jag har haft hemma alldeles alldeles för länge.
- sätta mig på något café och plugga inför kvällens kurs på Berghs.



- om det blir sådär friskt, soligt och höstigt ute tänkte jag ta en promenad med kameran och knäppa lite bilder på alla fina rödoranga löv som fallit till marken.
- köpa nytt schampoo och balsam.



Ja, det var väl det. Nu ska jag krypa i säng så att jag orkar kliva upp tidigt imorgon.

God natt, kära ni.

jeans baby


Igår kväll sysselsatte jag mig med att klippa av ärmarna på min oversize jeansskjorta från Topshop Man medan jag drack te och slötittade på tv. Jag blev faktiskt riktigt nöjd med resultatet som ser ut såhär på ett ungefär!





Nu ska jag fixa ihop lite middag tillsammans med pappsen och sedan ska jag försöka ta mig till gymmet (stackars musklerna finns inte längre).

Puss

lady is a tramp


Dricker kaffe och lyssnar på lite jazz den här måndagsmorgonen. Hur börjar ni veckan?



drop dead gorgeous




Jon gör mig helt svag i knäna. Vackrare man är svårt att hitta! Bilden är tagen av hans mamma och jag hittade den här.

Nu ska jag krypa i säng för jag hade nämligen tänkt kliva upp tidigt imorgon och ta mig iväg till gymmet (finally).

God natt

söndag

Nu sticker jag iväg till jobbet och jag känner på mig att det kommer bli en alldeles strålande dag!

FL9d1C on Make A Gif, Animated Gifs

Puss på er mina fina <3.


vad händer nu?




Den här killen är fantastisk och begåvad på så många olika vis. Han är ingen dansare utan arbetar som modell och bloggar men helt plötsligt fick han bara lust att göra den här videon. Som ni säkert vet har jag tagit en liten paus från dansen, den har gömts undan längst in i mörkret i garderoben och glömts bort men när jag såg den här filmen var det som att någonting rycktes till liv i mig igen. Jag överväldigades av någon slags underlig känsla som kanske skulle kunna liknas med längtan, ångest eller till och med förtvivlan. Det gick inte att urskilja vad men tårarna rann tyst och stilla nedför mina kinder och den där känslan pulserade igenom hela mig utan att vilja sluta, men så plötsligt upphörde musiken och jag tömdes helt. Som ett tomt skal satt jag kvar där i sängen med salta tårar som torkade och blev stela på kinderna utan att veta vad som hade hänt och förbryllat undrade vad som ska hända nu.





som från en annan tid


Förutom att Paris rent helhetsmässigt bara är en av de finaste städerna jag besökt här i världen så är jag även otroligt förtjust i alla små patisserier och brasserier som ligger överallt, på såväl stora trafikerade gator som små kringelikrokiga bakgator. Även om jag själv inte är ett särskilt stort fan av sötsaker kan jag inte annat än ryckas med och förälskas av hur härligt det ser ut.


Foto och redigering av mig.

har ni hört om kärleksbänken i marais?






Dessa bilder knäppte jag medan Vilma och jag lunchade godaste falafeln i Paris i en av Marais fina små parker. Inom loppet av en timme kom dessa två par och lade sig i samma fina pose à la Hugh Grant och Julia Roberts från den finaste romantiska komedin Notting Hill på samma bänk. Självfallet var jag tvungen att smygfota dem även fast det är lite svårt med systemkamera. Tur att de var sådär förälskat upptagna av varandra och inte lade märke till att jag riktade linsen mot dem ett flertal gånger.






good morning beautiful





Sitter i sängen med en kopp te och redigerar bilder till ljuden av den här mannen men ska snart dra på mig träningskläderna och sticka ut på en rask promenad i den friska luften. På dagens schema står det jobb mellan 12-19 och sedan personalmöte på det. Troligtvis blir det en gymvända efteråt, mina muskler saknar styrketräningen så det är bara att lyssna på dem och köra på!

Det kommer bli en ruskigt bra dag i dag mina vackra, eller vad säger ni?

paris by night














stone walls and the star of david







nuit blanche a paris



I oktober arrangeras varje år en nattkulturfestival i Paris som heter Nuit Blanche. Det här året var den lördagen den 1a under tiden jag var där och det var ju så himla bra! Självklart skulle vi gå dit! Festivalen börjar vid 10-tiden på kvällen och fortsätter fram till sju på morgonen i form av olika slags konstinstallationer, performences och utställningar runtom i Paris. Även muséerna är öppna vilket är strålande bara det och själva stämningen ute är väldigt festlig också och det är ju aldrig fel det heller!


Vi bestämde oss för att hålla till i vår favoritdel, Marais. Tydligen var vi verkligen inte ensamma om det heller.


För det var absurt mycket folk som ni kan se. Jag och Vilma hade tänkt gå och se en konstinstallation med namnet Purple Rain som verkade väldigt spännande men kön var över 500 meter lång så vi bestämde oss för att vänta in två vänner och gå till en bar istället.


Vi satte oss på en mindre tvärgata och väntade. Vilma var glad och taggad inför kvällen även fast vi knappt hade sovit något natten innan.


Passade på att ta en outfitbild. Jag hade nya jeansjackan till ära och var mycket gladare än vad jag ser ut att vara på bilden.

hEZIcy on Make A Gif, Animated Gifs



Hey you.


Tillslut kom Madde och Hanna och vi gick vidare till en bar i närheten med plastdukar på borden. Vi beställde in vitt vin och pratade om hur himlans fint det är att vara i Paris medan stället fylldes med fler och fler människor.


Hanna och Vilma.


Tiden tickade på och plötsligt var det lika trångt i baren som ute på gatan och vi socialiserade oss med ett gäng killar som alla visade sig vara kockar som arbetar i Paris men med helt olika nationaliteter. Ett internationellt potpurri helt enkelt! Australiensaren James föreslog att vi skulle dra vidare till hans restaurang och dricka vin vilket vi tyckte var en alldeles ypperlig idé, så det gjorde vi!


Här är James.


Och resten av gänget (nästan).


Vi placerade oss i James lägenhet som låg våningen ovanför restaurangen.


Vinflaskor tömdes ganska snabbt och jag fick äntligen prova sparkling red wine som var alldeles fantastiskt gott!


Bästa <3.


Madde och Hanna.


Vilma och Aron.

Vi stannade hos James fram till att solen gick upp innan vi promenerade hem till Temple i den friska morgonluften. Det var verkligen en strålande kväll trots att den inte riktigt blev som planerat. Nu ska jag hoppa i säng och försöka ta igen all den sömn jag har missat under mina dagar i Paris.

Vi hörs imorgon.

God natt.



marc by marc


Jag är hemma från Paris nu - totalt slutkörd men harmoniskt tillfreds med tillvaron i mitt liv just nu. Tiden av orolig förvirring är på något underligt vis borta och jag välkomnar varmt hösten och allt som hör därtill!

Utöver detta har jag även fått med mig hem något alldeles ljuvligt i väskväg. En perfekt Marc by Marc Jacobs i svart läder med fina guldspännen, ljus gråbeige mocka och en praktiskt liten korthållare för busskort, till exempel. Resten av Parisresan kommer presenteras i ett gäng inlägg här på bloggen inom den närmsta tiden men vi börjar med bästa köpet!



Visst är den fin?


RSS 2.0